Міккі Маус відсвяткує своє 86-річчя на ПЛЮСПЛЮС

18 листопада найзнаменитіший мультиплікаційний герой – Міккі Маус – святкує свій 86-й День народження. Спеціально до цієї дати на ПЛЮСПЛЮС стартує показ унікальних короткометражних мультфільмів Mickey Shorts, стилізованих під 1930-ті роки.

Вперше на великих екранах Міккі Маус з’явився 18 листопада 1928-го. В цей день в нью-йоркському кінотеатрі Universal’s Colony був представлений мультфільм “Пароплавчик Віллі”. Відтоді Міккі Маус залишається найпопулярнішим мультиплікаційним персонажем.

За свою кар’єру на телебаченні Міккі Маус встиг зіграти в більш ніж у 120-ти мультфільмах. На його рахунку – головні ролі в культових мультфільмах Disney, участь в популярних шоу, мільйони прихильників у всьому світі. У яких тільки образах не з’являвся на екранах мишеня: солдат, піаніст, пілот, турист, гангстер і навіть мушкетер. Має у своєму гардеробі понад 170 костюмів. 1978-го Міккі Маусу, навіть, присвоїли зірку на Алеї Слави в Голлівуді. Він стає єдиним мультиплікаційним персонажем, удостоєним такої нагороди.

«Ми вірішили не лишатись осторонь і теж приєднатися до святкування Дня народження Міккі. Тим паче, наші юні глядачі добре знайомі з веселим мишеням, адже щодня о 8.45  ПЛЮСПЛЮС показує неймовірні пригоди Міккі і його друзів “Клуб Міккі Мауса. Сподіваємось, години у компанії веселого мишеняти та його друзів стануть хорошою та корисною розвагою для дітей та їхніх батьків», – зазначила генеральний продюсер каналу Іванна НАЙДА.

Аби мультфільми «смакували» ще краще – пропонуємо до вашої уваги рецепт приготування фірмових капкейків від Міккі Мауса.

 

mikkiЩоб приготувати капкейки від Міккі Мауса потрібно:

  • Спекти капкейки

 • Приготувати крем

 • Спекти шоколадне печиво для прикраси

 

 

 

 

Готуємо печиво

Щоб прикрасити маффіни, необхідно приготувати шоколадне печиво. Для мордочки Міккі Мауса використовуємо спеціальну формочку, для вушок Міккі – робимо круглі печива діаметром 4 см.

Інгредієнти (на 30 шт.)

• 180 г борошна      • 50 г какао (чим темніше, тим краще)

• 1 ч. л соди             • 1/4 ч. л розпушувача

• 1 яйце                   • 200 г цукрової пудри

• 140 г вершкового масла кімнатної температури.

Борошно і какао просіяти, змішати з содою та розпушувачем. Масло збити, поступово додаючи пудру. Маса повинна стати світлішої та пишнішою. Додати яйце, збити й додати борошно. Тісто не повинно сильно липнути до рук. Потім треба розділити його на 3-4 частини й  поставити в холодильник на 20 хвилин.

Розігріти духовку до 180 гр. Розкачати частину тіста, вирізати кружальця й перенести на деко (краще застелити пекарським папером). Випікати 10 хвилин.

Готуємо крем

Інгредієнти

• 100 г вершкового масла                        •450 г вершкового сиру (Філадельфія, наприклад)

• 2 склянки просіяного цукрової пудри   • 1 ч. л. ванільного екстракту або цукру

Вершковий сир і масло розм’якшити до кімнатної температури, збити. Додати ваніль, потім по частинах цукрову пудру. Все збити й поставити в холодильник до використання.

 

Готуємо тісто й випікаємо капкейки.

Інгредієнти для тіста Red Velvet Cupcake

• 150 г білого цукру                        •1/2 + – чашки (ч. = 220мл) пшеничного борошна

• 100 мл. Молока                            • 4 ст. л. оливкового/рослинного масла

• 1 велике яйце                               • 60 г вершкового масла (розтопити)

• 1,5 ч. л. ванільного екстракту • 2 ст. л. какао-порошку (несолодкий)

• 1 ч. л. пекарського порошку        • 1 флакон рідкого червоного барвника (ок.30 мл.)

• Щіпка солі

 

  1. 1.      Зєднати цукор, масло, ванільний екстракт, злегка збити.
  2. 2.       Додати яйце, продовжуючи збивати.  
  3. 3.      Влити барвник і розмішати до його з’єднання з іншими інгредієнтами.
  4. 4.      Окремо просіяти борошно, какао, розпушувач, сіль
  5. 5.      Потім з’єднати з рідкою частиною, розмішати.
  6. 6.      Викласти тісто у форми для випікання, приблизно на 2/3. Випікати в розігрітій до 175С духовці, близько 20 хвилин +-. Головне завдання - не пересушити, вони повинні зовні здаватися трохи вологими – дійдуть при кімнатній температурі. Остудити.
  7. 7.      Для форсінге з’єднати вершковий сир (краще кімнатної температури), цукрову пудру, екстракт і добре розтерти, міксером. Приєднати збиті вершки, і з’єднати (буквально секунд 10).
  8. 8.        Дати кексу охолонути. За допомогою кондитерського мішка прикрасити кекси вершковим сиром та печивом.